Info

 Zierikzee

Ziringus of Zierik, Siricasha, Creka en Papingalant, Sint Baaf, Jolien, Geuzen, Cisterciënzers of Benardieten, Johannieters en Tempelieren.

Gornet, Mossels, Oesters, Krab, Kreeft, Zeebaars, Kabeljauw, Varken, Mesheften, Krukels, Makreel, Ansjovis, Tong en Bier.


Als de zuidwester opsteekt dan kraakt en piept het gebouw. Lijkt het mee te deinen als een schip in de branding.

Misschien ligt het aan de bouw uit de 17de eeuw.  

Ons restaurant is gevestigd in een pand uit de zeventiende eeuw en staat aan het 

Havenplein in Zierikzee.


Voorheen een handelaars woning aan het water, waar de schepen afmeerden om hun waar onder “de beuze”, de zuilengalerij voor de Gasthuiskerk, te verhandelen.


Rond de eeuw wisseling, is de woning eigendom van gerechtsdeurwaarder dhr. J. Franse (1838-1916).


Tijdens de oorlogsjaren is het in gebruik geweest door de bezetters.

In het jaar 1967, start een hofmeester uit Voorburg hier een luxueus restaurant voor de beter gesitueerden uit de Randstad.

Vanaf 1993 tot heden beheert de familie Landman het restaurant, inmiddels beter bekend als ‘’De Beuze’’. 


De gerechten en de samenstelling van de kaart is altijd met gebruik van producten die op dat moment voor handen zijn. We volgen trouw de seizoenen en werken veel samen met de omliggende bedrijven, zodat bij ons de herkomst bekend is. Vis rechtstreeks van de afslag.


De paling en Oosterschelde kreeft komen uit de wateren rond het eiland. Ons vlees uit de polders van Kortgene. Geslacht en verwerkt door Vleeschhouwerij Verburg uit dezelfde plaats. De meeste groente komt uit de landwinkels, welke worden bevoorraad door de omliggende boerderijen.



Beleg van Zierikzee


Ware het de belegeringen van Vlaanderen en de Spanjaarden ongeveer drie eeuwen na elkaar waar de Zierikzeeënaren dapper stand hielden maken wij ook een beleg. Letterlijk als eten. Een puur dessert als ode aan zij die tegenwoordig liever met de tunnel ons willen bereiken.

In ieder seizoen een prachtig eiland


Schouwen-Duiveland wordt omringd door de Noordzee,

de Oosterschelde en de Grevelingen. Met de Oosterscheldekering, de Zeelandbrug en aan de andere kant de Brouwersdam, is het eiland onlosmakelijk met de zee verbonden.

Het eiland kent veel plekken waar de onderwaterwereld minstens even mooi is als boven het wateroppervlak. Resten van kreken en overstromingen zijn aantrekkelijke natuurgebieden geworden. Polders vormen het groene achterland van het eiland. En achter de duinen ligt het grootste bos van Zeeland. Ga op ontdekking en geniet in alle seizoenen van ons eiland.

Gemaakt met behulp van gezuiverd water uit de Oosterschelde

Hermit Dutch Coastal Gin is gemaakt met behulp van gezuiverd water uit de Oosterschelde! Een heerlijke gin met een zachte citrus smaak met een licht zilte afdronk. Goede combinatie met de Yuzu tonic. Royal Bliss Yuzu Tonic Water I Hermit Dutch Coastal Gin




Te koop in onze zaak

Bij Zeeuwse Zoute gebruiken ze een combinatie van 500 jaar Zeeuws vakmanschap en moderne technische oplossingen om het zout te maken. Al deze elementen dragen bij aan de ambacht van het werk: het creëren van een buitengewoon authentiek zoutproduct dat het dagelijks leven verrijkt en telkens weer een nieuwe smaaksensatie biedt.




Grazend langs de oevers van de Oosterschelde

Van vleeschhouwerij Verburg uit Kortgene.

Share by: